• onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Dr. M.L. Kingschool

Denekamp

Bijzondere middagen

De school ging starten met een continurooster. Dat was reden om het lesrooster onder de loep te nemen: Hoe kunnen we de middagen een ander karakter geven om ook dan het maximale uit de kinderen te halen. Zo ontstond het idee van een sportmiddag, een zaakvakkenmiddag en een creamiddag.

De sportmiddag: doordat je de sportlessen nu op één middag doet, voorkom je dat er steeds gedurende de hele dag een groep naar de gym gaat terwijl je die ochtenduren eigenlijk veel beter kunt gebruiken voor de leervakken. Door de opzet kun je kinderen een heel breed en gevarieerd aanbod bieden. Verenigingen kunnen hierop inspelen door kennismakingslessen te komen geven onder schooltijd. Elke groep heeft vijf weken achter elkaar dezelfde sport, daarna schuiven ze door naar het volgende onderdeel.

Voor de zaakvakken/thema middag kunnen ouders ingezet worden. Ouders of opa's en oma's komen soms een workshop of voorlichting geven over hun werk, of men gaat op excursie passend binnen het thema waarin gewerkt wordt. Eén vak staat centraal, per 2 weken. Daardoor kan men dieper en breder op het thema ingaan.

Tijdens de creamiddag worden de kinderen in drie groepen verdeeld. Er zijn steeds blokken van drie weken die elkaar afwisselen. De vakken die worden aangeboden zijn: tekenen, handvaardigheid en muziek/ drama/ yoga.

Contact

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast