• onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs blij
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Dr. A. Kuyperschool

Andijk

groep

activiteit

1/2

lampion laten zien en hebben liedjes gezongen op 11 november

3

voor alle bewoners van het huis een paasmandje gemaakt met chocoladepaaseitjes en deze persoonlijk gegeven

4

op de nationale pannenkoekendag hebben de kinderen placemats gemaakt voor de bewoners (en deze worden nog steeds gebruikt) en de tafels feestelijk gedekt. Daarna mochten ze samen met de bewoners eten

5 en 6

In januari 2016 werkten we in de school aan het thema ‘de storm van 1916 en de bijna dijkdoorbraak in Andijk’. De leerlingen uit groep 5 en 6 hebben oud- Hollandse spelletjes gespeeld met de bewoners  en hebben een gesprek gevoerd met enkele bewoners over vroeger.

 

7 en 8

Het thema van de kinderboekenweek in 2015-2016 ging over Techniek. De leerlingen uit groep 7 en 8 hebben  domotica (technische snufjes in huis om o.a. langer zelfstandig thuis wonen mogelijk te maken) bekeken in Sorgvliet.

7

Omdat het verzorgingshuis uiterlijk 2020 moet sluiten werden de leerlingen uit groep 7 door  IS Maatwerk uitgenodigd om  mee te mogen denken en  te tekenen aan het nieuwe centrum van Andijk waar wonen en zorg een goede plek moeten krijgen. IS Maatwerk gaf aan: Juist de kinderen van uw school hebben een goede band met de bewoners van Sorghvliet en zijn mede daardoor in staat om met leuke en creatieve ideeën te komen. Ideeën waar wij wat mee kunnen.

 

8

 liedjes van de musical zingen aan het einde van het schooljaar in Sorgvliet

 Natuurlijk kwamen de bewoners van Sorgvliet ook naar de school. Tijdens de kinderboekenweek in 2015-2016 kwamen ze kijken naar de techniek in de basisschool. Het digibord, werken met ipads en computers was bijzonder. Ook hebben we meneer Harryvan mogen ontmoeten die kwam vertellen over de tijd die hij heeft meegemaakt in de tweede wereldoorlog. Dat maakte veel indruk op de kinderen.

Ook voor dit schooljaar staan er leuke activiteiten gepland:

Omdat de ‘dag van de ouderen’ op 5 oktober in dezelfde periode viel als de kinderboekenweek hebben een aantal kinderen uit groep 7 en 8 voorgelezen. Onze activiteit in november is dat leerlingen uit groep 8 helpen met het organiseren van een West-Friese lunch en een high tea. De leerlingen uit groep 7 zullen samen met ouderen iets creatiefs gaan maken.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast