• onderwijsprijs finale 2009 2011
  • onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Het Goese Lyceum

Goes

ln het schooljaar 201 5-2016 hebben negen leertingen van de afdeting fijnhout van Het Goese Lyceum een studie verricht naar de "pen-gat verbinding" bij zitmeubelen en schepen.
De school is deel van een onderzoekstraject waarin Het Goese Lyceum samenwerkt met het Zeeuws Museum in Middetburg, de Historische Scheepswerf C.A. Meerman in Arnemuiden en de stoetenmaker Caspar Labarre uit Amsterdam. Er is door de [eertingen een onderzoek verricht in het depot van het Zeeuwse Museum naar diverse zitmeubeten. De kenmerken van deze zitmeubeten zijn opgemeten en geschetst. Hier uit ontstond het idee om met de opgedane kennis zitbanken te gaan maken. Na verschittende ontwerpen, zijn de banken definitief getekend in een cad-programma.
De leerlingen hebben verschittende houtsoorten en verbindingen in twee banken bijeengebracht. Deze banken of "meesterstukken" worden nu tentoongestetd in het Zeeuws Museum en op de werf.
De afdeting educatie van het Zeeuws Museum gebruikt komend schootjaar 2016-2017 het
leerlingenmateriaal van de negen leerlingen als hands on en instructie om voor de vmbo-opleidingen in Zeetand het project "Von boom tot stoel" aan te bieden. Voor het vervolg van het project wordt onder de noemer "Van boom tot stoel" met iedere onderwijsinstelting in Zeetand contact gezocht en gevraagd of docenten en hun leertingen stoeten witten ontwerpen en maken. Uitgangspunt is een gastles in het Zeeuws Museum en op de scheepswerf. Daarna kunnen de leertingen op schoo[ of in eigen tijd deetnemen aan de chattenge en houten stoeten ontwerpen en maken.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast