• onderwijsprijs spandoek
  • onderwijsprijs bellen
  • onderwijsprijs blij
  • onderwijsprijs finale 2011 2013
  • onderwijsprijs finale 2009 2011
Logo Nationale Onderwijsprijs

In maart 2020 gaat de nieuwe ronde van start. Binnenkort vindt u het aanmeldformulier op deze website.

Jenaplanschool “de Wiekslag”

Drachten

Gedurende het gehele schooljaar worden er diverse activiteiten met onze bejaarde bewoners van het zorgcentrum ondernomen. Te denken valt aan:

  1. Beweegweek;

Verspreid over één week in het jaar worden diverse activiteiten gedaan met alle kinderen van de school en de bewoners van het zorgcentrum; dans, gezelschapspelen, buitenspelen, speurtocht, beweegspelletjes.

  1. Koken:

elke eerste donderdag van de maand wordt er met een kind uit elke groep gekookt met een groep bewoners in het zorgcentrum

  1. Bewegen:

elke eerste dinsdag van de maand gaat een groep kleuters naar het zorgcentrum om beweegspelletjes met de bewoners te doen

  1. Het Sint Maarten en het Sint Luciafeest wordt met de bewoners gevierd.
  2. Er is een wandel2daagse met de buren. Kinderen lopen in groepjes met de bewoners. Na afloop ontvangen de bewoners een welverdiende zelfgemaakt medaille van de kinderen.
  3. Als er voorstellingen worden gegeven door de school (bijvoorbeeld kerstmusical of musical van groep 8) dan worden de bewoners een avond uitgenodigd om naar de voorstelling te komen kijken.

 

Daarnaast grenst het plein van de school aan het terras van de bewoners. In de pauze is het hek open, zodat er ontmoeting plaatsvindt.

Er loopt nog een project om een gezamenlijk kippen- en konijnenhok op het plein te verwezenlijken, zodat daar gezamenlijk van genoten kan worden.

Categorie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast